Quantcast
Channel: ΕΛΕΥΣΙΣ ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ
Viewing all 21443 articles
Browse latest View live

Υβριδικό ιπτάμενο αερόστρωμνο UAV παρουσίασε η Ρωσία (βίντεο)

$
0
0


Το υπό κλίμακα μοντέλο του ιπτάμενου αερόστωμνου UAV Chirok. (Rostec/ Igor Generalov via Janes.com)
Σύμφωνα με το Janes η ρωσική εταιρεία Rostec αποκάλυψε πως η θυγατρική της
εταιρεία United Instrument Corporation (UIC), εργάζεται στην εξέλιξη ενός αμφίβιου μη επανδρωμένου αεροσκάφους με το όνομα Chirok.
Ενα υπό 1:5 κλίμακα μοντέλο παρουσιάστηκε στο κοινό κατά τη διάρκεια της έκθεσης Εμπορίου και Βιομηχανίας Innoprom 2014 στην Αικατερινούπολη της κεντρικής Ρωσίας η οποία πραγματοποιήθηκε από 9 έως 12 Ιουλίου 2014  . Το μοντέλο φανέρωσε το σχήμα του σκάφους αερόστρωµνου του Chirok, το οποίο του δίνει τη δυνατότητα προσγείωσης και μετακίνησης σε κάθε τύπο εδάφους, σε αναπεπταμένο έδαφος, εδαφικές προεξοχές, φρέσκο χιόνι, άμμο, νερό ή και βαλτώδη νερά.
Ο σχεδιασμός και η εξέλιξη του αεροσκάφους πιστεύεται πως είχε ξεκινήσει στα τέλη της δεκαετίας του 1990.
Το υπό κλίμακα μοντέλο είχε ολοκληρώσει τις δοκιμές στο Κεντρικό Αεροδυναμικό Ινστιτούτο στη πόλη Ζουκόφσκι, και  την επόμενη χρονιά, ένα UAV πλήρους κλίμακας προκειται επιδειχθεί στη Διεθνή Έκθεση Αεροπορίας και Διαστήματος MAKS-2015 στην Μόσχα.

Το Chirok θα διαθέτει άνοιγμα φτερών 10 μέτρων. (rostec.ru via rt.com)
Αν και το UAV θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για αποστολές παρακολούθησης και επιτήρησης πυρκαγιών, μεταφορών αναγκαίων υλικών σε απομακρυσμένες εξέδρες άντλησης πετρελαίου κ.α., η κατασκευή του θα επιτρέπει και την μεταφορά στρατιωτικών εφοδίων και υλικών εφόδου.
Το πλήρους κλίμακας Chirok θα διαθέτει άνοιγμα φτερών 10 μέτρων, μέγιστο φορτίο απογείωσης 700 κιλών και ωφέλιμο φορτίο 300 κιλών. Θα έχει μέγιστο ύψος πτήσης περίπου 20000 ποδών και εμβέλεια 2500 χιλιομέτρων.


ΠΗΓΗ

Πολύ χρήσιμο:Θεραπευτικές ιδιότητες του ευκαλύπτου-&τρόποι χρήσης και παρασκευές παρασκευασμάτων ευκαλύπτου-Οδηγίες

$
0
0

Ο ευκάλυπτος (Eucalyptus guniie) είναι αειθαλές δέντρο 12-15 μ. που όμως βρίσκεται και σαν θάμνος πυκνά διακλαδισμένος. Τα άνθη του...
ευκαλύπτου είναι λευκά, αρωματισμένα.Τα φύλλα των καινούριων κλαδιών είναι πράσινα ωχρά και των παλιών κλαδιών γκριζο-πράσινα. Χρησιμοποιούνται για την παρασκευή αφεψήματος με αντιπυρετικές ιδιότητες αλλά και για αρωματικά λουτρά. Η χρήση του, είτε ως αφεψήματος, είτε ως αιθέριου ελαίου, έχει σπουδαίες θεραπευτικές ιδιότητες, είναι κυρίως αντισηπτική, μικροβιοκτόνα, απολυμαντική και βοηθητική για το αναπνευστικό σύστημα.

Θεραπευτικές ιδιότητες του ευκάλυπτου

Το ευκαλυπτέλαιο που παράγεται από τον ευκάλυπτο έχει δράση αντισηπτική, σπασμολυτική, αντιπυρετική.

Ο ευκάλυπτος έτσι χρησιμοποιείται για τις φλεγμονές του αναπνευστικού, το βήχα, τον πονόλαιμο, το άσθμα. Ακόμη διεγείρει το στομάχι, είναι ορεκτικό και χωνευτικό.

Ο ευκάλυπτος σε εξωτερική χρήση είναι απολυμαντικό, αποσμητικό, εντομοκτόνο, επουλωτικό των πληγών και των ελκών, των ελαφρών εγκαυμάτων και της πυόρροιας. Οι αντιβιοτικές του ιδιότητες το κάνουν χρήσιμο για όλες τις μολύνσεις του αναπνευστικού, πεπτικού και ουροποιητικού συστήματος. Είναι ακόμη ανθελμινθικό, εξουδετερώνει τα παράσιτα των εντέρων, τα σκουλήκια κ.ά.

Τα φύλλα του ευκαλύπτου έχουν αντιβιοτικές ιδιότητες και χρησιμοποιούνται σε όλες τις φλεγμονώδεις παθήσεις, σε εισπνοές αλλά και εσωτερικά με αφεψήματα κ.ά

-Aντισηπτικό, αντιβιοτικό και βάλσαμο, πολύτιμο σε μολύν­σεις πολλών ειδών, κυρίως όμως του ουροποιητικού και σε ελονοσία, τύφο, ιλαρά, οστρακιά,

-Ο ευκάλυπτος είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για μολύνσεις του αναπνευστικού: Καταπραύνει το βήχα (κάνοντας ρευστά τα φλέματα) και τις βρογχίτιδες (οξείες και χρόνιες), γρί­πη, φυματίωση, άσθμα, πονόλαιμο.

-Έχει υπογλυκαιμική δράση γι'αυτό είναι χρήσιμο για τους διαβητικούς.

-Αντιρευματικό και καλό για τις νευραλγίες.

-Ανθελμινθικό: Διώχνει εντερικά παράσιτα, σκουλήκια και οξύουρους.

-Κατεβάζει τον πυρετό και ηρεμεί τον πονοκέφαλο.

-Επαλείψεις με αιθέριο λάδι ευκαλύπτου επουλώνουν πληγές και έλκη, κάνουν καλό στην πυόρροια και σε ελαφριά εγκαύματα (βοηθούν στο σχηματισμό του «καρκαδιού»).

Ο ευκάλυπτος ως βότανο για κρυολόγημα:

Αν το κρυολόγημα σας ταλαιπωρεί, ρίξτε φύλλα ευκαλύπτου σε νερό που βράζει αφήνοντας τους ατμούs να γεμίσουν το δωμάτιο ή εισπνεύστε κρατώντας το κεφάλι σας πάνω από την κατσαρόλα (αφού την κατεβάσετε από τη φωτιά) σκεπασμένο με μια πετσέτα. Μπορείτε να ρίξετε επίσης 10-15 σταγόνες αιθέριο έλαιο σε ζεστό νερό και να κάνετε εισπνοές ή να προσθέσετε στο μπάνιο σας νερό όπου έχετε βράσει μερικά φύλλα ευκαλύπτου.


Ευκάλυπτος, εναλλακτική θεραπεία για την αυπνία:
Αν έχετε αϋπνίες, ρίξτε στην μπανιέρα σας νερό όπου έχετε βράσει φύλλα ευκαλύπτου μαζί με πευκοβελόνες και κλωνάρια δεντρολίβανου και θυμαριού. Η ίδια «συνταγή» ενδείκνυται και σε περίπτωση που υποφέρετε από ρευματισμους.


Φύλλα ευκάλυπτου για γερά ούλα και τις παθήσεις των ούλων
Αν τα ούλα σας ματώνουν κάποια φορές ή υποφέρετε από ουλίτιδα, ο ευκάλυπτος μπορεί να σας βοηθήσει να την αντιμετωπίσετε. Σε ένα φλιτζάνι νερό βράστε μερικά φύλλα και ξεπλύνετε το στόμα σας μετά το βούρτσισμα. Με το ίδιο αφέψημα μπορείτε επίσης να κάνετε γαργάρες σε περίπτωση πονόλαιμου.


Η χρήση του ευκάλυπτου στην εναλλακτική ιατρική:
Ο ευκάλυπτος είναι ισχυρό αντισηπτικό και μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά σε βακτηριδιακές και ιογενείς προσβολές. Η επίδραση του ευκαλύπτου στο δέρμα είναι δροσιστική και αντιπυρετική. Είναι αντιφλεγμονώδες και καλός για εγκαύματα και επώδυνες αρθρώσεις. Είναι αποτελεσματικός στη θεραπεία των καλόγερων, των σπυριών, των ψειρών της κεφαλής και του απλού έρπητα. Η χρήση του έχει αποτέλεσμα και σε συναισθηματικό επίπεδο μιας και τονώνει, αναζωογονεί, καθαρίζει και διεγείρει το μυαλό και βοηθά στην αντιμετώπιση της υπνηλίας. Βοηθά επίσης, στην αντιμετώπιση κρυολογημάτων, γρίπης, λοιμώξεων του λαιμού, ιγμορίτιδας και πονοκεφάλων, ανακουφίζει από τον δυνατό, ξηρό βήχα, μετριάζει τη δύσπνοια του άσθματος και της βρογχίτιδας απελευθερώνοντας τη βλέννα. Ακόμη χρησιμοποιείται κατά του διαβήτη, των εντερικών παρασίτων και της πυόρροιας.


Τρόπος χρήσης:
Χρησιμοποιείται το αιθέριο έλαιο του ευκαλύπτου με κομπρέσες και επιθέματα, εισπνοές, γαργάρες, εξατμιστήρες, λουτρά, επαλείψεις και εντριβή θώρακα ή μασάζ. Ωστόσο η χρήση και η δοσολογία του θέλει προσοχή γιατί μπορεί να ερεθίσει ένα ευαίσθητο αναπνευστικό σύστημα ή τα νεφρά. Πρέπει επίσης να προσέχουμε να μην έρχεται σε επαφή το αδιάλυτο αιθέριο έλαιο με το δέρμα.
* Αφέψημα: 3 φύλλα (ή ένα κουτάλι σούπας αν είναι ψι­λοκομμένα) για κάθε φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε να κοχλά­σει το νερό για ένα λεπτό, το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 10 λεπτά, να βγάλει τις ουσίες του.
Πίνουμε 3 φλιτζάνια την ημέρα.
Μία καλή συνταγή για εισπνοές σε περιπτώσεις βρογχικών και ιγμορίτιδας είναι να ρίξετε σε νερό που βράζει μια αναλογία από ένα μέρος λεβάντας, δύο μέρη πευκοβε­λόνες και θυμάρι και τέσσερα μέρη φύλλων ευκαλύπτου.
Με εφαρμογή 2-3 φορές το 24ωρο μπορεί σε μία ως δύο βδομάδες να δείτε θαυμαστά αποτελέσματα.
* Έγχυμα: Μουλιάζουμε 25 γραμμάρια φύλλα σε ένα λίτρο ζεστό νερό, για 10 λεπτά.
Πίνουμε 3-4 φορές την ημέρα.

Εξωτερική Χρήση:
Αν ρίξουμε φύλλα ευκαλύπτου σε νερό που βράζει και τα αφήσουμε να γεμίσουν με ατμούς την ατμόσφαιρα του δωματίου όχι μόνο διευκολύνεται η αναπνοή του γριττια-σμένου ή του ασθματικού, αλλά σκοτώνονται και τα περισσότερα μικρόβια σταφυλόκοκκου που βρίσκονται στον αέρα. Και προστατεύει από μεταδοτικές αρρώστιες.
Αλλες ιδιότητες του ευκαλύπτου:

O Ευκάλυπτος έχει ανανεωτική, δροσιστική και αποσμητική επίδραση στο σώμα μας. Αυξάνει την αυτοσυγκέντρωσή μας ακόμη και σε περιπτώσεις που έχουμε υψηλό πυρετό. Χρησιμοποιούμενο σε μασάζ σε ζεστή μορφή, αντιμετωπίζει πόνους των μυών, την ρευματοειδή αρθρίτιδα, τους ρευματισμούς και την φτωχή κυκλοφορία του αίματος. Το αιθέριο λάδι Ευκάλυπτου, ανανεώνει το μυαλό μας αυξάνοντας παράλληλα την αυτοσυγκέντρωσή μας.

Οι ατ­μοί του ευκαλύπτου που βράζει ιονίζουν την ατμόσφαι­ρα του δωματίου και την κάνουν υποφερτή, όσο μολυ­σμένος κι αν είναι ο αέρας από το «νέφος».
Προφυλάξεις και παρενέργειες από τη χρήση ευκαλυπτέλειου

Γενικά η εσωτερική χρήση σε μεγάλες δόσεις ερεθίζει τα νεφρά. Κι αν πιει κανείς 3-5ml ευκαλυπτέλαιο μπορεί να πάθει ναυτία και επιγαστρικό άλγος ή και να πεθάνει μέσα σε δύο ώρες.
Αντίθετα, έχουν αναφερθεί περιπτώσεις ατόμων που συνήλθαν μετά από δόση 20-30ml. Δεν έχουν όμως ερευνηθεί αρκετά οι τυχόν παρενέργειες τόσο συμπυκνωμένων δόσεων.

Η χρήση ευκάλυπτου και ευκαλυπτέλαιου δεν συστήνεται σε άτομα με υψηλή πίεση.

Πηγή
Alobar's Place

Γνωστό μοντέλο στην Ελλάδα πρωταγωνιστεί σε ταινία πορνό (Εικόνες)

Από τον Νορβηγό γιατρό, εθελοντή στη Γάζα… η απάντηση στους δημοσιογράφους που είναι στο Payrolle της ισραηλινής πρεσβείας στην Αθήνα

$
0
0
«Είδα έναν και μοναδικό τραυματία της Χαμάς, μεταξύ δεκάδων, εκατοντάδων τραυματιών και νεκρών που δεχθήκαμε στο νοσοκομείο.

Οποιοσδήποτε προσπαθεί να πει πως αυτός είναι ένας πόλεμος εναντίον μιας ένοπλης ομάδας (σημ. Χαμάς), λέει ψέματα και μπορώ να το αποδείξω με αριθμούς.

Είναι ένας ολοκληρωτικός πόλεμος εναντίον άμαχων πολιτών στη Γάζα… που δεν μπορούν να εγκαταλείψουν σπίτια και να δραπετεύσουν, όπως άλλοι λαοί που τους κτύπησαν πόλεμοι, γιατί είναι κλεισμένοι εδώ σε ένα κλουβί…

Οι ισραηλινοί βομβαρδίζουν ανθρώπους εξαθλιωμένους από την πείνα και κλεισμένους σε ένα κλουβί.»
Mads Gilbert 
Νορβηγός χειρούργος, εθελοντής στη Γάζα
Μιας και μας λογοκρίνει το “δημοκρατικό” facebook... ως ανατρεπτικό ιστολογοφόρο... περιστασιακή ανάρτηση από το απαγορευμένο “Sibilla"

Το άσπρο του Αιγαίου, ο 'έγχρωμος'Παρθενώνας, και η χωριάτικη σαλάτα (Μύθοι και πραγματικότητες)...

$
0
0

«Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα, κατάλαβα πόσο το Ελληνικό τοπίο επιδρά στην ψυχή του ανθρώπου. Όλα έχουν ένα μέτρο ανθρώπινο. Όπως στην αρχαία Ελλάδα. Οι θεοί, τα βουνά, τα ιερά τους, ήταν κοντά στο μπόι τους, για να βλέπουν και ν, αντλούν δύναμη απ, αυτά. Δεν υπήρχε η αίσθηση της υπερβολής. Για να νιώσεις την αρχαία Ελλάδα, τη σκέψη της, την τέχνη της, τους θεούς της, μια αφετηρία υπάρχει: το χώμα, η πέτρα, το νερό, ο αέρας. Από δω πρέπει ν, αρχίσεις».
 
Καζαντζάκης

Στο άκουσμα του Αιγαίου ο νους αναπαράγει εικόνες μικρών κατάλευκων οικισμών, στο γαλάζιοάσπρο φόντο της θάλασσας, και του Ουρανού, γλυπτόμορφα οικιστικά συμπλέγματα, δομημένα με τρόπο που δε σ’ αφήνει να ξεχωρίσεις αν είναι ανθρώπινα ή της φύσης γέννημα. Η παράδοση κρύβει μια παράξενη αρχέτυπη  ομορφιά, ιδίως στην αρχιτεκτονική.Το παιχνίδι ανάμεσα στο φως και τη σκιά ζωογονεί αυτά τα μονοχρωματικά συγκροτήματα, με φόντο το γαλάζιο ουρανό, τη θάλασσα και τις βραχώδεις πλαγιές των λόφων.

Από πότε όμως κυριάρχησε το λευκό χρώμα στα σπίτια του Αιγαίου κυρίως στις Κυκλάδες ; Στοιχεία για τις όψεις των κτιρίων στην αρχαιότητα διασώθηκαν, και γνωρίζουμε από τις περίφημες Μινωϊκές και Θηραϊκές τοιχογραφίες πως τα βασικά χρώματα ήταν το χονδροκόκκινο, η ώχρα, το μαύρο και το λουλακί, που τα έβρισκαν εύκολα στη φύση με τη μορφή οξειδίων και υπεροξειδίων του σιδήρου. Υπάρχουν επίσης οι αναφορές του Πλάτωνα στον «Τίμαιο», απ'όπου φαίνεται ότι ήταν ήδη γνωστή η τετραχρωμία. Τα αρχαία μνημεία, αγάλματα και ναοί  όπως λ.χ ο Παρθενώνας δεν ήταν λευκά όπως οι περισσότεροι πιστεύουν  και αυτό διότι οι αρχαίοι  χρησιμοποιούσαν  χρωστική ουσία με κυρίαρχα το το κόκκινο, το μπλε και το επίχρυσο. 



Κατά την Τουρκοκρατία όταν το Αιγαίο ήταν γεμάτο από πειρατές, οι κάτοικοι των νησιών πολύ λογικά, άφηναν τα σπίτια τους άβαφα, στο χρώμα της πέτρας, στε να μην ξεχωρίζουν από το βραχώδες τοπίο. Η οπτική ένταξη στο τοπίο ήταν λοιπόν μέσο επιβίωσης, πριν γίνει αργότερα αισθητική αξία. Κατά τον 19οαιώνα τα  χρώματα πουεπικρατούσαν στουςσοβατισμένουςτοίχουςεξακολουθούσαν να  είναιτοωχροκίτρινο, το ωχροπράσινο, τοανοιχτόκαμινόχρωμακαιτοάσπρο, ενώταπαραθυρόφυλλαείχαν  χρώμακαφετί.


Το λευκό χρώμα στα νησιά  του Αιγαίου επιβλήθηκε από τον Μεταξά το 1938, ως μέτρο υγειονομικής ανάγκης  για να αποτραπεί η διάδοση των μολυσματικών ασθενειών, που σάρωναν τότε την Ελλάδα. Διατάσσει όλα τα σπίτια των νησιών να ασβεστωθούν  για να προστατευτούν μ’ αυτό τον τρόπο, από την μόλυνση της χολέρας, που μάστιζε εκείνη την εποχή την Ελλάδα κι είχε απλωθεί και στα οικόσιτα πτηνά. 

Ο ασβέστης θεωρήθηκε το κατεξοχήν απολυμαντικό, αφού τότε ακόμη δεν ήταν διαδεδομένη η χρήση της χλωρίνης. Τα σοβαντισμένα σπίτια είναι περισσότερο ανθεκτικά και ο λευκός ασβέστης είχε διπλό ρόλο: πρωτίστως είχε απολυμαντικές ιδιότητες και τον χρησιμοποιούσαν για λόγους υγιεινής. 



Επιπλέον, το λευκό χρώμα αντανακλά τις  ακτίνες του ήλιου, κάνοντας το σπίτι πιο δροσερό. Το σοβάντισμα γινόταν με το μυστρί ελεύθερα, χωρίς οδηγούς, ακολουθώντας τις ακανονιστίες του τοίχου. Οι πολλαπλές στρώσεις του σοβά εξομάλυναν τους τοίχους, δημιουργώντας μια γλυπτική αίσθηση. Ετσι, οι λευκοί Αιγαιοπελαγίτικοι οικισμοί δίνουν μια θαυμαστή αίσθηση ενότητας.

Στη συνέχεια, με τις δύσκολες εποχές που ακολούθησαν, το μέτρο της αγκαστικής ασβέστωσης ξεχάστηκε, όχι όμως από όλους, καθώς ο φόβος της φυματίωσης θέριζε εκείνα τα χρόνια. Όταν λοιπόν έρχονταν τα Χριστούγεννα, το Πάσχα κι ο Δεκαπενταύγουστος, ασβέστωναν το χωριό, από τους τοίχους μέχρι τα σοκάκια, για να ‘χουν των υγειά τους και να δείχνουν «παστρικά»τα σπίτια.

Το 1955 η τότε βασίλισσα
 Φρειδερίκη, μετά από προτροπές «κοσμικών κύκλων» (Ελένης Βλάχου, Σπύρου Μελά, Κώστα Μπίρη), παρουσιάζει στον Καραμανλή, ως πρόταση για να διαφημιστούνε τα νησιά μας, μια φωτογραφία πρότυπο, καλοσυντηρημένων σπιτιών στην Μύκονο, που είχαν στην ιδιοκτησία τους, μερικοί ξένοι κι εγχώριοι κοσμοπολίτες αστοί στο νησί.

Οι παλιές σκέψεις για το άσπρο χρώμα των σπιτιών της Μυκόνου του
LeCorbusier, μπήκαν επίσης ως ισχυρό τουριστικό όπλο, στην προώθηση του σκοπού τους. Η συνταγή ήταν καλοφτιαγμένη. Η εικόνα του Αιγαίου: το άσπρο, το αγνό (καθάριο) χρώμα, σε συνδυασμό με το μπλε της θάλασσας, του ουρανού και της Ελληνικής σημαίας.


Διαβάζουμε σχετικά σε ένα έγγραφο που διαβίβασε το «Τμήμα Διοικητικής Αποκεντρώσεως Νομαρχίας Κυκλάδων»προς «τα Αστυνομικά Τμήματα, Δημάρχους & Προέδρους Κοινοτήτων Νομού»στις 15.6.1972:

«Μεταξύ των άλλων περιορισμών οίτινες ετέθησαν ως προς την ανοικοδόμησιν, απηγορεύθη και η πολυχρωμία εις το εξωτερικόν των οικιών, ωρίσθη δε ότι κυριαρχούν εξωτερικόν χρώμα των οικιών θα είναι το λευκόν... όπερ άλλωστε αποτελεί ιδιαίτερον χαρακτηριστικόν των νήσων των Κυκλάδων και εν πολλοίς ενσυνείδητον υποχρέωσιν πάντων των κατοίκων... εις τρόπον ώστε να επιτευχθή ομοιομορφία εναρμονιζομένη πλήρως προς το ιδιάζον χρώμα των νήσων του Κυκλαδικού Συμπλέγματος.» 
 

Εικόνα : Διαταγή εθνικής λεύκανσης, από έγγραφο που βρέθηκε προ ετών σε έκθεση ντοκουμέντων της Επταετίας στο Δημαρχείο Σερίφου.
Η υποχρεωτική λεύκανση συνεχίστηκε και μετά τη δικτατορία. Γράφει για παράδειγμα το ΠΔ ΦΕΚ 931Δ/24.10.02 για τη Κύθνο:«Σε περίπτωση χρωματισμού των όψεων το επικρατούν χρώμα είναι το λευκό».

Ομοίως το ΠΔ ΦΕΚ 920Δ/23.10.02 για την Φολέγανδρο:

«Ο χρωματισμός στις εξωτερικές επιφάνειες των όψεων του κτιρίου είναι από λευκό υδρόχρωμα ή ασβέστη σύμφωνα με τα πρότυπα της περιοχής».

Ωστόσο, όσοι πρόλαβαν νησιωτικές γωνιές όπως η Οία, το Σίγρι, ή η Κάλυμνος πριν εμφανιστούν πισίνες, ξέρουν πόσο διαδεδομένη ήταν η πολυχρωμία. Στο ΦΕΚ 402Δ/17.5.02 που αφορά δόμηση εκτός σχεδίου σε διάφορα νησιά του Αιγαίου, αναγνωρίζεται ότι σε μερικά από αυτά: 

«Πέραν του λευκού, χρησιμοποιούνται και χρωματισμοί που ιστορικά συναντώνται σε κτίσματα του νησιού, και που είναι κυρίως ώχρα, γκρί, λουλακί, κεραμιδί».



Πολυχρωμία πρίν λοιπόν, η  οποία έχει παραμείνει  σε ορισμένα νησιά  όπως λ.χ η Σύμη.

Πολύχρωμη και  η Ελληνική «χωριάτικη σαλάτα», σχετικά πρόσφατο χαρακτηριστικό γαστρονομικό έδεσμα, όπως μάλλον λίγοι γνωρίζουν.  Στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουμε τη χρονική στιγμή που προέκυψε η ιδέα του να μπουν όλα τα συστατικά της σαλάτας μαζί, δηλαδή τα συστατικά που συνιστούσαν ένα λιτό γεύμα που έτρωγαν οι άνθρωποι στα χωριά. 


Το σίγουρο είναι πως ένα από τα κύρια  συστατικά  της σαλάτας είναι η ντομάτα, η οποία ήρθε στην Ελλάδα το 1818. Συνεπώς  πριν  την Ελληνική επανάσταση, δεν υπήρχε η χωρίατικη σαλάτα, καθώς τότε  τα συστατικά της χωριάτικης τρώγονταν μεμονωμένα και ολόκληρα και περιορίζονταν στην οικιακή παραγωγή μιάς κατεξοχήν αγροτικής οικονομίας . Δηλαδή ο κόσμος έτρωγε την ντομάτα όπως και τα υπόλοιπα λαχανικά όπως τρώμε σήμερα τα φρούτα, ολόκληρα  δεν την έκοβαν.



Λέγεται πως  το 1909  ένας  ένας Έλληνας καπετάνιος από την Αμερική άρχισε να βάζει κάποια από αυτά υλικά μέσα σε ένα πιάτο όλα μαζί και να τα ανακατεύει. Συνεπώς εικάζεται ότι περίπου στις αρχές του 20ου αιώνα προέκυψε η χωριάτικη σαλάτα, η οποία μαζί με το τζατζίκι, τον Μουσακά και το Σουβλάκι αποτελούν το γαστρονομικό «σήμα κατατεθέν»της Ελλάδος.
 

ΑΝΕΞΕΛΕΣΤΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΟΒΟΥΝ ΔΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΓΑΥΛΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΚΑΤΟΊΚΟΥΣ

$
0
0


Εδώ και μέρες συνεργείο με αλλοδαπούς αλβανικής καταγωγής, με τη πρόφαση...ότι ήταν συνεργείο της ΔΕΗ έκοβε  δέντρα για δικούς της σκοπούς, είτε για τη ΔΕΗ είτε για τα
τζάκια τους. Κάτοικοι πήγαν να δούν τι τρέχει, και αντι να δώσουν εξηγήσεις   τα
άλβανα μαγκάλια  έδωσαν  απειλές και φοβέρες σε αυτούς που πήραν τον λόγο.

Συμπαραστάτες βρήκαν και μια οικογένεια εν ονόματι Σ.Ε. που  τους απείλησαν με ξυλοδαρμό.
 Η συγκεκριμένη οικογένεια ειναι  εργολάβοι, και απασχολούν αλλοδαπούς ανασφάλιστους στις οικοδομικές εργασίες τους, και δεν είναι λίγες φορές που προκαλούν ζημιές στη περιοχή.... 
Θα κάνουν το κόσμο να πάρει τον νόμο στα χέρια τους,,και μετά θα λένε οι ΡΑΤΣΙΣΤΈΣ
Αk: Στο δασαρχείο κοιμούνται,? Ο δήμος ?
Στην ΔΕΗ που δίνουν εργασίες σε Αλβανούς "εργολάβους"πρέπει να ντρέπονται

ΥΠAΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ: ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΆΛΛΗΛΟΙ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΡΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΈΡΗΜΑ ΤΟΥΣ MAZEYOYN ΧΡΗΜΑΤΑ REFENE ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΑΦΓΑΝΟΥ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΣΤΟ ΚΙΟΤΑΡΙ!!!!

$
0
0


Συμπολίτες μας άνθρωποι της διπλανής πόρτας,μεροκαματιάρηδες από το υστέρημα τους μαζεύουν
χρήματα για να στείλουν το άψυχο σώμα του Μωχάμετ στην πατρίδα του.
Μόλις έγινε γνωστό μέσο του μπλόγκ μας πως επρόκειτο για αυτοκτονία και για ποιό λόγο,,λύγισαν τα σίδερα,και έτσι κάποιοι άνθρωποι κάνουν έρανο για τον λόγο που προανέφερα.

Ξέρω κανείς δεν θέλει φίλους και αδέρφια στο ταμείο ανεργίας, και πολύ από εμάς δεν θέλουμε τους λαθρο-μετανάστες λόγο εγκληματικότητας κτλ κτλ, όμως υπάρχει μέσα μας και το μεγαλείο του Έλληνα,,βαθιά στο DNA μας υπάρχει ο ξένιος Δίας και η παρακαταθήκη των ενδόξων προγόνων μας.

Συγχαρητήρια σε αυτήν την προσπάθεια

Σχετικά θέματα
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2014/07/blog-post_64.html

http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2014/07/blog-post_49.html

Νομπελίστες καλούν σε στρατιωτικό εμπάργκοκατά του Ισραήλ

$
0
0
Την διερεύνηση διάπραξης εγκλημάτων πολέμου, κατά την στρατιωτική επέμβαση του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας, αποφάσισε το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΟΗΕ), με στόχο να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι. Η διεθνής έρευνα αποφασίστηκε έπειτα από ψηφοφορία με 29 υπέρ- κυρίως από αραβικές, μουσουλμανικές και αναπτυσσόμενες χώρες- μία κατά (ΗΠΑ) και 17 αποχές (χώρες της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης)
http://www.kalami.net/

Την λίστα δημοσίευσε ο Guardian... Να επιβληθεί άμεσα στρατιωτικό εμπάργκο στο Ισραήλ ζητούν προσωπικότητες που έχουν βραβευθεί με Νόμπελ Ειρήνης και άνθρωποι του πνεύματος και του πολιτισμού, καθώς και βουλευτές και συνδικαλιστές από πολλές χώρες του κόσμου.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης (26 Ιουλίου), εκτός από τη μακρά λίστα των θυμάτων, από τα ισραηλινά πυρά έχουν καταστραφεί ολοσχερώς περισσότερα από 2.700 σπίτια, ενώ άλλα 3.275 έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Συνολικά 117 σχολεία, 18 Κέντρα Υγείας, δρόμοι, στάδια-γήπεδα, πύργοι κινητής τηλεφωνίας, αστυνομικά τμήματα και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων. Στους πάνω από 1.000 νεκρούς Παλαιστίνιους, το 1/3 είναι παιδιά.
Το ανέκδοτο του αιώνα:
Ο πρέσβης του Ισραήλ στις ΗΠΑ, Ρον Ντέρμερ, δήλωσε (22 Ioυλίου) ότι «οι Ισραηλινοί στρατιώτες δικαιούνται το Νόμπελ Ειρήνης για την απίστευτη αυτοσυγκράτηση που έχουν επιδείξει στον αγώνα τους κατά της Χαμάς» (εννοεί τις στρατιωτικές επιχειρήσεις ειδικά εναντίον αμάχων, παιδιών, νοσοκομείων, σχολείων κλπ στην Γάζα
  

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΗΜΕΡΑ: Κομιτατζήδες παρελαύνουν με ..ποντιακά εμβατήρια !!!

$
0
0

Το χοντραίνουν το παιχνίδι (και το κιτς) κάθε μέρα και περισσότερο -ελλείψει αντίδρασης- οι κλέφτες και πλαστογράφοι της ιστορίας γείτονές μας. Δείτε το βίντεο:

VMRO-DPMNE Celebrates the 1903 Bulgarian Uprising With Phalanx....


προσέξτε: η μουσική είναι ζωντανή από δυό-τρεις οργανοπαίχτες που προπορεύονται της παρέλασης!
πολύ σημαντικό, για όσους ξέρουν από μουσική:
το εμβατήριο που παίζουν οι Σκοπιανοί είναι ...ποντιακό. Είναι ο ρυθμός "αχπαστόν" , εξαιρετικά δημοφιλής, παίζεται σε κάθε γάμο και προέρχεται από την περιοχή του Ικονίου όπως και ο πιο δημοφιλής στη Μ.Ασία ρυθμός "κόνιαλι", μουσικές που έρχονται από τα βάθη των αιώνων από τον ελληνισμό της καθ΄ημάς Ανατολής και είναι 100% ελληνική μουσική -καμία σχέση δεν έχουν οι Τούρκοι. πηγή taxalia.blogspot.gr
Αυτά είναι λοιπόν: παρέλαση κομιτατζήδων με ...ποντιακά ! Οι άνθρωποι κλέβουν τα πάντα !!!!


http://taxalia.blogspot.gr/2014/07/blog-post_360.html

Επίδειξη πυγμής από τον Πούτιν

$
0
0

Με επίδειξη προσωπικής και κρατικής ισχύος ο Βλαντίμιρ Πούτιν...
απαντά στη σφοδρή κριτική της Δύσης. Αφορμή η Ημέρα του ρωσικού Στόλου, που γιορτάστηκε πανηγυρικά στο Σεβεραμόρσκ της Βόρειας Θάλασσας. Παρακολουθώντας πραγματικά πυρά και αεροπορικές επιδείξεις, ο Ρώσος πρόεδρος ανήγγειλε τη ναυπήγηση 60 νέων πλοίων.
"H ισχύς και η δόξα του στόλου μας μόνο θα αυξάνονται. Θα δυναμώσει η αμυντική του ικανότητα, η μαχητική του ετοιμότητα και η ευκινησία του. Θα ναυπηγηθούν νέα πλοία. Ανάμεσα στις ιδιαίτερες προτεραιότητές μας είναι φυσικά και η ενίσχυση της πολεμικής ισχύος του στόλου της Μαύρης θάλασσας", είπε ο Πούτιν απευθυνόμενος στους επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού.
 
 
 
 

ΈΚΤΑΚΤΟ!!!ΚΟΥΠΑΣΕ ΦΟΡΤΗΓΌ ΨΥΓΕΊΟ ΤΟΥ ΚΑΣΟΥΔΑΚΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΘΙΈΣ!!!!ΦΩΤΟ

$
0
0
Μόλις προ λίγων λεπτών φορτηγό ψυγείο ξέφυγε της πορείας του , και
κουπασε το φορτίο-
Βούλγαρος ο οδηγός!!










Article 4

$
0
0

"ΣΟΚ, ΈΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ. ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΤΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΊΣΟΥΝ !!!

Κάθε ψεκασμένος που σέβεται τον εαυτό του, σίγουρα έχει, δεκάδες ...
αν όχι εκατοντάδες φορές, διαβάσει αρχικά, και μετά κοινοποιήσει κάποιο άρθρο που στο τίτλο του έχει «ΣΟΚ», «Βόμβα», «Αποκάλυψη» «Διαβάστε το πριν το εξαφανίσουν».

Προτρέποντας μάλιστα στο τέλος τους συντρόφους του ψεκασμένους να το διαβάσουν
οπωσδήποτε.
Τα άρθρα αυτά είναι η χαρά του κάθε ψεκασμένου, αριστερού ή δεξιού δεν έχει σημασία.

Για τους δεξιούς ψεκασμένους οι πιο προσφιλείς τίτλοι είναι «ΣΟΚ ή Βόμβα στου Μαξίμου», «Αποκάλυψη: Η Τρόικα θυσιάζει μικρά παιδιά», «Είδηση Βόμβα: Ο Πούτιν απειλεί με πόλεμο την Τουρκία» ή «Οι Ρώσοι εισβάλουν στην Πόλη», «Οι αλήθειες που θέλουν να σου κρύψουν», «Ο Μίκι Μάους είναι εβραίος» (γιατί τον Σκρουτζ τον πρόλαβαν οι Σκωτζέζοι...).

Οι αριστεροί από την άλλοι προτιμούν τα άρθρα εκείνα που προβλέπουν «Το τέλος του καπιταλισμού», «οι ΗΠΑ διαλύονται», «Οι αγρότες στη Μποτσουάνα ανέλαβαν τις κολεκτίβες» ή «οι εργάτες στην Βενεζουέλα οργάνωσαν τα σοβιέτ»....

Για να προκαλέσουν μάλιστα το ενδιαφέρον των άλλων ψεκασμένων, προσθέτουν στο τίτλο και το «Διαβάστε το πριν το εξαφανίσουν/κόψουν κλπ...». Τώρα ποιοι θα το «εξαφανίσουν/κόψουν» δε μας λένε. Στις τάξεις των ψεκασμένων προφανώς θα είναι γνωστός ο θύτης...

Αν δεν είναι σίγουροι για την «επιτυχία» του άρθρου συμπληρώνουν στον τίτλο «Διάβασέ το, αν έχεις τα κότσια/τολμάς», για να αποδείξουν ότι οι ψεκασμένοι είναι ατρόμητοι...

Τα άρθρα αυτά φυσικά απευθύνεται σε εκείνους που είναι ένα βήμα πριν το δέσιμο, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι οι για δέσιμο είναι πολλοί, μια και το 33% των Ελλήνων θεωρούν εαυτούς ψεκασμένους...

Τα σενάρια συνομωσίας ή αστικοί μύθοι είναι τα αγαπημένα αναγνώσματά τους. Και σε μια περίοδο κρίσης και αναταραχής, όπως η σημερινή, οι «εύκολες» λύσεις και απαντήσεις είναι προτιμότερες στα αυτιά εκείνων που είτε δεν καταλαβαίνουν, είτε δεν μπορούν να καταλάβουν, είτε δεν θέλουν.
Πόσο μάλλον όταν «ο εξυπνότερος λαός του κόσμου» έχει αποδείξει πολλάκις ότι διαθέτει ανεξάντλητο περίσσευμα βλακείας...

Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ

Δήλωση Τσαμπίκας Ιατρίδης μετά από τη συνάντηση της με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Ρόδου:

$
0
0



 «Η συγκυβέρνηση με τις αποφάσεις της στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης είναι η … χαρά των δουλεμπόρων». 

 

Συνάντηση με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Ρόδου, Πλοίαρχο κ. Νικόλαο Αρμπουνιώτη είχε σήμερα η βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη.

«Ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ από κοντά τόσο εσάς όσο και τα στελέχη του Λιμενικού
Σώματος για την καθημερινή μάχη που δίνετε για τα νησιά μας. Έχοντας διαπιστώσει και προσωπικά, σε συνθήκες επιχειρησιακής ετοιμότητας του Σώματος, τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεστε δύσκολες καταστάσεις, πιστεύω ότι είμαστε τυχεροί που όλοι οι λιμενικοί με αυταπάρνηση προσπαθούν να είναι συνεπείς στα καθήκοντα τους», σημείωσε η βουλευτής Δωδεκανήσου στην αρχή της συνάντησης.

Στη συζήτηση τέθηκαν, μεταξύ άλλων, τα χρόνια ζητήματα που απασχολούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, όπως και τα προβλήματα που απασχολούν τη Λιμενική Αρχή, σε θέματα υποστελέχωσης και έλλειψης των κατάλληλων μέσων για την εκπλήρωση των καθηκόντων του Σώματος.

Η Μίκα Ιατρίδη ζήτησε να ενημερωθεί για το αν το πλωτό του λιμενικού σώματος, για το οποίο είχε κάνει ερώτηση στη Βουλή, έχει δεξαμενισθεί και συντηρηθεί, για να λάβει από τον κ. Λιμενάρχη αρνητική απάντηση.

Ακόμη, η βουλευτής Δωδεκανήσου εξέφρασε τον προβληματισμό της για την Κοινή Υπουργική Απόφαση, που δημοσιεύθηκε στις 05-06-2014, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους παράνομα εισερχομένους στη χώρα μετανάστες, εφόσον καταγγείλουν ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος τους από τους λιμενικούς, να παίρνουν αυτομάτως, όπως και οι μάρτυρες της καταγγελίας, άδεια παραμονής για ένα χρόνο.

Περαιτέρω, στη συνάντηση τέθηκε και το ζήτημα του Ταμείου Αρωγής Λιμενικού Σώματος και η πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε αδικαιολόγητη μείωση της χορήγησης του εφάπαξ βοηθήματος, αλλά και τη διοχέτευση μέρους του αποθεματικού και των εσόδων του Ταμείου σε άλλα Ταμεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Και όλα αυτά, όταν το Ταμείο Αρωγής είναι δημιούργημα των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και δεν έχει επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό ούτε με ένα ευρώ.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Λιμενάρχη της Ρόδου για τη χρήσιμη συνάντηση που είχαμε. Είναι πρωτοφανές τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος να διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να σώσουν τους παράνομους μετανάστες και να κινδυνεύουν με καταγγελίες από τους μετανάστες που οι ίδιοι σώζουν προκειμένου, με βάση υπουργική απόφαση της ελληνικής πολιτείας, να πάρουν την άδεια παραμονής για ένα χρόνο. Η υπουργική αυτή απόφαση είναι η χαρά των δουλεμπόρων. Σε κάθε περίπτωση, είμαι δίπλα τους γιατί, πραγματικά, τιμούν στο έπακρο τον όρκο που έχουν δώσει».



ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ) ΙΑΤΡΙΔΗ
 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ  

Πόσα καλτσόν έσκισε ο Βενιζέλος διαμαρτυρόμενος για τα χημικά της Συρίας;

$
0
0

Απέπλευσε από το λιμάνι των Χανίων στολίσκος διαμαρτυρίας για την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο. Άραγε, ο αρμόδιος για το θέμα υπουργός Εξωτερικών, τι θέση παίρνει για την καταστροφή;


Προ ημερών, στη Βουλή εδόθη στη δημοσιότητα η απάντηση του αντιπροέδρου
της συγκυβέρνησης, υπουργού Εξωτερικών, κ.Ευ.Βενιζέλου, στην άκρως επικριτική ερώτηση που είχε καταθέσει ο άλλοτε βουλευτής της ΝΔ, «αντάρτης» υποψήφιος στον Δήμο Αθηναίων, και νυν ανεξάρτητος βουλευτής, Νικήτας Κακλαμάνης. Στην –προ εβδομάδων- ερώτησή του, κατήγγειλε ανοικτά τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ για την πρωτοφανή στα δεδομένα της ελληνική διπλωματίας ενέργεια, να στείλει ρηματική διακοίνωση στη Λευκωσία, επειδή η Κύπρια Ευρωβουλευτής, κ.Ελένη Θεοχάρους του άσκησε κριτική με αφορμή το Κυπριακό και τα εθνικά ζητήματα.
Εν πάση περιπτώσει, ο κ.Κακλαμάνης, μεταξύ των άλλων, εμμέσως πλην σαφώς άφησε να εννοηθεί ότι ο υπουργός Εξωτερικών σε όλα τα μεγάλα διεθνή θέματα, όχι μόνον δεν προασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα, αλλά συντάσσεται αβασάνιστα με έξωθεν επιταγές. «Το να υπενθυμίσουμε τη «βασιλικότερη του Βασιλέως» στάση της Αθήνας στα θέματα της Συρίας, της Ουκρανίας, αλλά και τη μη επαρκή ενημέρωση για το μέγιστο ζήτημα της καταστροφής των χημικών της Δαμασκού στην ευρύτερη θαλάσσια ζώνη γύρω από την Ελλάδα, αποτελεί πλεονασμό», έγραψε ο Ν.Κακλαμάνης.
Τι απάντησε ο κ.Ευ.Βενιζέλος; «Από το κείμενο της ερώτησης προκύπτει και η αναπαραγωγή της περίεργης θεωρίας των αποκλίσεων μεταξύ πρωθυπουργού και αντιπροέδρου της κυβέρνησης στα θέματα αυτά (σ.σ. εθνικά θέματα). Δημοσιογραφικά, αυτή αναπαράγεται από μικρούς κύκλους που δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από τη συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και δηλώνουν την προτίμησή τους σε μια συνεργασία της ΝΔ και διαφόρων εκδοχών της ακροδεξιάς. (…) Είναι προφανές ότι τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής είναι ζητήματα που προϋποθέτουν κατ’ ελάχιστον συμφωνία μεταξύ πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών. Πολύ περισσότερο, όταν η κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας των δύο κομμάτων για λόγους εθνικής ανάγκης. (…) Αυτό ισχύει και για την αναφορά του βουλευτή στο ζήτημα των χημικών όπλων της Συρίας και στις άοκνες, αλλά δυστυχώς μοναχικές προσπάθειες που κατέβαλε και καταβάλει η Ελλάδα, ώστε να μην πραγματοποιηθεί η σχετική επιχείρηση του ΟΗΕ και του OPCW στη Μεσόγειο. Όμως, και πάλι το θέμα αυτό είναι φυσικά ένα θέμα που δεν αφορά το υπουργείο Εξωτερικών και τον επικεφαλής του, αλλά την κυβέρνηση συνολικά και βεβαίως τον πρωθυπουργό».
Τι ισχυρίζεται, κοντολογίς, ο υπουργός; Ότι δεν έχει καμία σχέση με το θέμα ο ίδιος και το υπουργείο Εξωτερικών. Αν δεν έχει το ΥΠΕΞ και ο πολιτικός προϊστάμενός του, άραγε ποιος έχει; Αν είναι δυνατόν να υποστηρίζει κάτι τέτοιο! Τι άλλο καταλάβατε ότι ήθελε να πει ο πασίγνωστος για την σαφήνεια (!) στο λόγο του, υπουργός; Ότι ο ίδιος πάλεψε με νύχια και με δόντια για να μην γίνει η καταστροφή των χημικών στη Μεσόγειο, αλλά τον «έγραψαν» κανονικά. Ωραία, και τι έκανε στη συνέχεια; Γιατί εμείς δεν είδαμε πουθενά να παρουσιάσει δημόσια τα αντίστοιχα στοιχεία που να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς του.
Αν δεν κάνουμε λάθος, επίσης, αφήνει κάποιες «μπηχτές» για τον κ.Σαμαρά; Ότι αυτός τα’ λεγε, αλλά άλλα ήθελε ο πρωθυπουργός. Δηλαδή, κ.Βενιζέλο, θέλετε να πείτε ότι εσείς ήσαστε κατά, αλλά ο κ.Σαμαράς ήταν υπέρ; Αν είναι δυνατόν να προσπαθεί να υποτιμήσει τόσο τη νοημοσύνη μας, όταν είναι γνωστό ότι ο υπουργός Εξωτερικών πέρυσι το καλοκαίρι ετίθετο υπέρ του βομβαρδισμού της Συρίας, τη στιγμή που όλη η Δύση, ακόμα και οι ΗΠΑ, ήταν επιφυλακτικές. Πολύ περισσότερο, πως έκανε «κωλοτούμπα» στις θέσεις του, όταν συναντήθηκε λίγους μήνες μετά με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, Σεργκέϊ Λαβρόφ.
Σήμερα, πάντως, ξεκίνησε η εν πλω διαμαρτυρία κατά της καταστροφής των χημικών, από τρία σκάφη (ανάμεσα στα άλλα το «Ένα Καράβι για τη Γάζα»), τα οποία θα προσπαθήσουν να βρούν (αν το βρούν) και να προσεγγίσουν όσο πιο κοντά γίνεται το πλοίο, πάνω στο οποίο γίνεται η καταστροφή των χημικών με τη διαδικασία της υδρόλυσης. Υπάρχουν 38 επιβαίνοντες ακτιβιστές, Ελληνες (κυρίως Κρητικοί) και Ιταλοί, και εκπρόσωποι ελληνικών, αλλά ως επί το πλείστον ξένων ΜΜΕ. Βλέπετε, τα μεγάλα ελληνικά ΜΜΕ ασχολούνται με σοβαρότερα θέματα, και δεν έχουν καιρό να ξοδέψουν για μικροπράγματα.

 

ΜΑΛΩΝΑ ΡΟΔΟΥ:ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗΣ ΜΑΧΑΙΡΩΣΕ ΝΕΑΡΗ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΆΛΛΗΛΟ ΑΠΟ ΖΗΛΙΑ!! ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΗΣ

$
0
0

Πληροφορίες που μας δόθηκαν αναφέρουν ακριβώς πως έγινε το συμβάν .
Ξημερώματα ώρα που ξεκινούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι να ετοιμάζονται για να πάν στην εργασία τους,
η άτυχη κοπέλα βγαίνοντας από το σπίτι της άκουσε φονές και αισχρόλογα από το απέναντι
σπίτι,θέμα καθημερινό δηλαδή, η σχιζοφρενής να υβρίζει τα παιδιά της με αισχρόλογα που δεν λέγονται,,,
η ξενοδοχοϋπάλληλος με καλό τρόπο της είπε να μην βρίζει τα παιδιά της γιατί θα αποκτήσουν ψυχολογικά,πάντα με όμορφο τρόπο,,η σχιζοφρενής όμως είχε στίσει την παγίδα της και την περίμενε να πάρει τον λόγο κάποια μέρα,,έτσι και έγινε,τελειώνοντας η άτυχη κοπέλα τα λόγια της τράβηξε μαχαίρι που το είχε στην πίσω τσέπη και το προωθεί στην καρδιά την άτυχης νεαρής,όμως για καλή τύχη της κοπέλας τα αντανακλαστικά της την έσωσαν,,, έβαλε το χέρι της στον θώρακα και έτσι της μαχαίρωσε το χέρι βαθιά.

Η άτυχη ξενοδοχοϋπάλληλος διακομίστηκε στο κέντρο υγείας Αρχαγγέλλου και της έκαναν αρκετά ράμματα,η κατάσταση της είναι σοβαρή λόγο πως το μαχαίρι ήταν μολυσμένο,και αυτήν την στιγμή είναι με υψηλό πυρετό και κείτεται στο κρεβάτι .

Δεν τελείωσε όμως εκεί το θέμα ,,είχαμε και άλλα η ψυχανωμαλη πήγε στο γενικό νοσοκομείο της Ρόδου και απείλησε πως θα αυτοκτονήσει,,έκαψε το αυτοκίνητο της και τώρα προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να γλιτώσει το αυτόφωρο.
Πρόκειται για την Χαρίκλεια Χατζηγιάννη πασίγνωστη στο χωριό

Αρχαία Ελληνικά προϊόντα με ονομασία προέλευσης

$
0
0


Στα 200 χρόνια από την εισβολή του Ξέρξη ένας γαστρονομικός πολιτισμός εκπληκτικής περιπλοκότητας αναπτύχθηκε στην Ελλάδα.
Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του πολιτισμού ήταν και η παράδοση των τοπικών τροφών και κρασιών. Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός πως, καθώς η Ελλάδα αποκτούσε συνείδηση και γνώση των φαγητών της, οι τοπικές
σπεσιαλιτέ και τα τοπικά επιτεύγματα ήρθαν στην επιφάνεια της συλλογικής γαστρονομικής συνείδησης.
Πελοπόννησος
Οι Έλληνες της Πελοποννήσου είχαν ασφαλώς τα δικά τους αγαπημένα φαγητά και κρασιά. Δυστυχώς όμως από τα κείμενά τους μας έχουν σωθεί ελάχιστα πράγματα. Οι μαρτυρίες που διαθέτουμε από συγγραφείς εκτός της χερσονήσου είναι, επομένως, αδύναμες. Γνωρίζουμε πάντως πως η Αρκαδία ήταν διάσημη για μια μάλλον αμφιβόλου ποιότητος γαστρονομική διάκριση, για το γεγονός δηλαδή ότι τα βελανίδια αποτελούσαν το βασικό είδος διατροφής των κατοίκων της.
Είναι βέβαιο πως υπήρχαν αμπέλια στον Φλιούντα κατά τους ύστερους κλασικούς χρόνους, όπως υπάρχουν και σήμερα: οι αμπελώνες αυτοί είναι οι γνωστοί αμπελώνες της Νεμέας. Οι γόγγροι της Σικυώνας πάλι είχαν κερδίσει τους επαίνους και άλλων συγγραφέων.
Αλλά αν πάρουμε το έργο του Αρχέστρατου ως παράδειγμα, ανάμεσα στα εξήντα οκτώ τοπωνύμια που καλύπτουν τον γεωγραφικό χώρο μεταξύ Σικελίας και βόρειας Μαύρης Θάλασσας, όπως τα συναντούμε στα σωζόμενα αποσπάσματα, μόνον δύο είναι πελοποννησιακά. Γαστρονομικώς λοιπόν, αν κρίνουμε τουλάχιστον από τη σωζόμενη λογοτεχνία, η Πελοπόννησος δεν κατείχε περίοπτη θέση στον κλασικό κόσμο. Όχι μόνον οι Αρκάδες, αλλά και οι κοσμοπολίτες Κορίνθιοι ακόμη, δεν ετύγχανον ιδιαιτέρας γαστρονομικής φήμης.
Παρ΄ όλο που ήταν η μητρόπολη των Συρακουσών, η Κόρινθος δεν αναφέρεται ούτε μία φορά στα αποσπάσματα του Αρχέστρατου. Στην αγορά τροφίμων της Κορίνθου κατά τον 4ο αιώνα, κατά τα λεγόμενα των Αθηναίων και παρά την ενδεχόμενη αντίφαση που μπορούμε να διακρίνουμε στα λόγια τους, οι ντόπιοι αναζητούσαν με πάθος τα ακριβά ξένα κρασιά, γιατί τα προτιμούσαν από τα δικά τους, παρ΄ όλο που η υπερβολική σπατάλη προκαλούσε την αστυνομική παρέμβαση και την τιμωρία.
Για την υπόλοιπη Πελοπόννησο οι πληροφορίες μας είναι ελάχιστες. Η Τεγέα έψηνε το ψωμί της στη στάχτη, η Ηλιδα είχε τις τρούφες της, η Αρκαδία τη ρίγανή της, οι Κλεωνές και η Κόρινθος τα ραπανάκια τους.
Φτάνουμε τώρα στη Σπάρτη όπου, κατά τρόπον άκρως ενδεικτικό, οι μαρτυρίες που διαθέτουμε είναι σχετικά αντιφατικές. Στην αρχαιότητα κυκλοφορούσαν τα χειρότερα ανέκδοτα για το κακό φαγητό και την κακής ποιότητας φιλοξενία της Σπάρτης. Ο «μέλας ζωμός» ήταν θρυλικός.
Παρ΄ όλα αυτά, η Σπάρτη διέθετε συντεχνία κληρονομικών μαγείρων, υπάρχουν δε και κάποιες μαρτυρίες, που δεν είναι ευθέως γαστρονομικές και δεν χαρακτηρίζονται από τις συνήθεις κοινοτοπίες, σύμφωνα με τις οποίες οι μάγειροι αυτοί είχαν στη διάθεσή τους πολύ καλής ποιότητας προϊόντα (οι μαρτυρίες αυτές προέρχονται από εγχειρίδια κηπουρικής).
Από τα κείμενα αυτά μαθαίνουμε πως διάφορες ποικιλίες μαρουλιών, αγγουριών, μήλων και σύκων είχαν πάρει την ονομασία τους από τη Λακωνία- και πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν μπορούμε να αναφέρουμε ούτε καν τέσσερα ανάλογα παραδείγματα από οποιαδήποτε άλλη Ελληνική πόλη.
Αν δεν λάβουμε υπόψη μας τις συγκεκριμένες πολιτικο-κοινωνικές συνθήκες της Σπάρτης, δεν είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι μια περιοχή που, όπως γνωρίζουμε, διέθετε καλές γεωργικές εκτάσεις τις οποίες εκμεταλλευόταν ένας μικρός αριθμός γαιοκτημόνων, ήταν προφανώς η πηγή πολλών εκλεκτών ποικιλιών. Για το σπαρτιατικό κρασί γίνονταν κάποια σχόλια κατά την αρχαϊκή περίοδο, αλλά κατά τον 4ο αιώνα το μόνο που βρίσκουμε είναι μια αναφορά, προφανώς ειρωνική, στο σπαρτιατικό ξίδι.
Αττική
Βορείως της Κορίνθου ακούμε επαίνους για τα μήλα (ή μάλλον τα ρόδια) της Σίδης και για τα σύκα των Μεγάρων. Ο βόρειος Σαρωνικός, που προστατευόταν από την Αίγινα, από τα Μέγαρα, περνώντας από την Ελευσίνα και τον Πειραιά, ως το Φάληρο, προσέφερε διάφορες θαλασσινές σπεσιαλιτέ, κυρίως τις μαρίδες και τα άλλα μικρά ψάρια που γίνονται τηγανητά.
Κατά τον Χρύσιππο τον Σολέα, ο καλύτερος γαύρος ήταν της Αθήνας, αλλά οι ίδιοι οι Αθηναίοι δεν τον τιμούσαν όπως του άξιζε. Ο Αριστοτέλης διευκρινίζει πως ο καλύτερος γαύρος υπήρχε στη Σαλαμίνα, στον Μαραθώνα και στην περιοχή γύρω από το Θεμιστόκλειον. Η Αθήνα ήταν επίσης φημισμένη για το ψωμί φούρνου και τα γλυκά της αρτοσκευάσματα, που συχνά ήταν ποτισμένα με μέλι (αυτό το μέλι θα είχε φυσικά το άρωμα του θυμαριού του Υμηττού). Τα καλά σύκα προέρχονταν από την Αίγιλα της Αττικής.
Βοιωτία
Το καμάρι της Βοιωτίας, στον βαθμό τουλάχιστον που μπορούμε να εμπιστευθούμε τις αθηναϊκές πηγές, ήταν τα χέλια της Κωπαΐδας. Υπήρχαν επίσης οι βοιωτικές ποικιλίες ραπανιών και αγγουριών, καθώς και το βοιωτικό κριθάρι, που το εκτιμούσαν πολύ στην αρχαιότητα. Η Τανάγρα, όπως και η γειτονική Χαλκίδα, ήταν η πηγή μιας ράτσας κατοικίδιων πουλερικών.
Η Ανθηδόνα, στην ακτή της Βοιωτίας, είχε «καλό κρασί και καλό φαΐ», ειδικά μάλιστα μπακαλιάρο. Ο χυλός από σιτάρι και το βοδινό κρέας ήταν τα χαρακτηριστικά προϊόντα της πλούσιας γεωργικής περιοχής της Θεσσαλίας. Οι νεροκολοκύθες της Μαγνησίας επαινούνταν πολύ κατά την αρχαιότητα, όπως άλλωστε και το κρασί της περιοχής. Κρασί άφθονο υπήρχε και στις γειτονικές περιοχές, αφού απέναντι από τις ακτές του Πηλίου βρίσκονται η Σκιάθος και η Πεπάρηθος.
Η Καλυδώνα, στη Βορειοδυτική Ελλάδα, και η Αμβρακία, στα βόρεια της Καλυδώνας, διέθεταν εκλεκτά ψάρια. Ανάμεσα στα Ιόνια νησιά, το κρασί της Λευκάδας είχε αρχίσει εκείνη περίπου την εποχή να γίνεται περιζήτητο.
Αιγαίο
Τα νησιά του Αιγαίου ήταν γνωστά για τα ψάρια τους και, επίσης, για τις ποικιλίες κηπευτικών τους. Η Εύβοια, το μεγαλύτερο νησί, ήταν προφανώς η πηγή των αχλαδιών, των μήλων και των κάστανων που έφταναν στην αθηναϊκή αγορά (ευβοϊκόν κάστανον ήταν άλλωστε η κοινή ονομασία των καστάνων). Υπήρχε μια χαλκιδική ποικιλία σύκων, που αργότερα καλλιεργήθηκε και στη δημοκρατική Ρώμη. Η Χαλκίδα, η Ερέτρια και η Κάρυστος, τρεις πόλεις της Εύβοιας, επαινούνται από τον Αρχέστρατο για τα ψάρια τους, όπως και η Δήλος και η Τήνος.
Στη Σκύρο παραγόταν το εκλεκτότερο κατσικίσιο γάλα, έτσι τουλάχιστον έλεγε ο Πίνδαρος. Τα αμύγδαλα της Νάξου, το ναξιώτικο κρασί, τα σύκα της Πάρου και της Κιμώλου είχαν αξιόλογη φήμη. Η βασική καλλιεργούμενη ποικιλία κυδωνιών είχε πάρει το όνομά της από την Κυδωνία, στη βόρεια ακτή της Κρήτης, έτσι τουλάχιστον θεωρούσαν γενικώς οι Ελληνες. Υπήρχε επίσης μια κρητική ποικιλία κρεμμυδιών. Κατά την περίοδο της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, η Κρήτη έγινε ο σημαντικότερος παραγωγός ιατρικών βοτάνων.
Μακεδονία
Μεταφερόμαστε τώρα στα βόρεια παράλια του Αιγαίου. Ο Αρχέστρατος γνώριζε τα ψάρια τριών πόλεων του Θερμαϊκού, το καλαμάρι του Δίου, το μιλιοκόπι της Πέλλας και τον γλαύκο της Ολύνθου. Η Μένδη, στη νότια Χαλκιδική, έδινε ένα πασίγνωστο και φημισμένο κρασί. Κρασί παρήγαν επίσης η Σκιώνη και η Τορώνη.
Η Τορώνη μάλιστα διέθετε και μια ποικιλία καρχαρία που άρεσε ιδιαίτερα στον Αρχέστρατο. Στην ίδια περιοχή, υπήρχαν δύο ψάρια του γλυκού νερού. Το λαβράκι (ή κέφαλος) της λίμνης Βόλβης προσφερόταν ως θύμα σε μια «ετήσια θυσία, ετήσια ψαριά» από τους κατοίκους της περιοχής της Ολύνθου, οι οποίοι, με τον τρόπο αυτόν, προμηθεύονταν παστό ψάρι για όλο τον χρόνο. Τα χέλια του Στρυμόνα γίνονταν επίσης παστά.
Το μεγάλο νησί της Θάσου ήταν επίσης γνωστό για τα μπαρμπούνια, τις σκορπίνες και τα χταπόδια του, για το κριθάρι, τους ξηρούς καρπούς και μια ποικιλία ραδικιών που ονομάζονταν λειοθάσια ή θρακιώτικα. Μια ποικιλία κρεμμυδιών ήταν γνωστά ως κρεμμύδια της Σαμοθράκης. Η Τένεδος ήταν πηγή ρίγανης.
Κατά μήκος των θρακικών ακτών, στα βόρεια και τα ανατολικά της Θάσου, μια σειρά από ελληνικές πόλεις καυχιόντουσαν για το καλό κρασί και το εκλεκτό τους ψάρι: τα Αβδηρα για τους κέφαλους και τις σουπιές τους, η Μαρώνεια για τις σουπιές της, η Ακανθος και ο Αίνος για τα μύδια και τις ύες.
Λέσβος
Τέλος, ερχόμαστε στα ανατολικά παράλια του Αιγαίου και στα μεγάλα νησιά της περιοχής. Η Λέσβος ήταν φημισμένη όχι μόνο για το κρασί της, αλλά και για τη σάλπα της Μυτιλήνης, τα χτένια της Μυτιλήνης και της Μήθυμνας, τις τρούφες της Μυτιλήνης και το κριθάρι της Ερεσού, «λευκότερο κα από το αιθερογεννημένο χιόνι. Αν οι θεοί τρώνε ψωμί (άλφιτα), εκεί πηγαίνει ο Ερμής και τους το αγοράζει» (Αρχέστρατος). Η διαβεβαίωση αυτή ταιριάζει και με τα νομίσματα της Ερεσού, που έφεραν μία κεφαλή Ερμού και ένα στάχυ κριθαριού.
Χίος
Η Χίος ήταν μια άλλη σημαντική οινοπαραγωγική περιοχή· επίσης εκεί είχε αναπτυχθεί μια από τις μεγάλες σχολές μαγειρικής παράδοσης. Αργότερα αποτελούσε πηγή καλών σαλιγκαριών. Η Χίος είχε, ήδη κατά την αρχαιότητα, μεγάλη φήμη για την εξαιρετική της μαστίχα, ενώ στο νησί αυτό βρίσκουμε και μια ποικιλία σύκων. Απέναντι από τα στενά της Χίου βρίσκονταν οι μικρασιατικές πόλεις Τέως και Ερυθραί, και οι δύο φημισμένες για τα μπαρμπούνια τους, οι Ερυθρές δε και για το ψωμί τους, που ψηνόταν σε πήλινους φούρνους. Ο Αρχέστρατος είχε πολλά να πει για τα θαλασσινά της Εφέσου. Τα μύδια της τα συστήνει και ο διαιτολόγος συγγραφέας Δίφιλος ο Σίφνιος.
Ο τόνος της Σάμου, ένα καρκινοειδές της Πάρου και τέσσερα ψάρια που μπορούσε κανείς να βρει στη Μίλητο συστήνονταν επίσης ενθέρμως. Η Μίλητος ήταν προφανώς γνωστή για τα ρεβίθια και το κάρδαμό της. Στο λιμάνι της Τειχιούσσας, κοντά στον φημισμένο ναό των Διδύμων, έβρισκε κανείς μπαρμπούνια. Γαρίδες υπήρχαν, μεταξύ άλλων προϊόντων, στην ιχθυαγορά της Ιασού.
Ο Αρχέστρατος συνιστούσε επίσης τα χταπόδια της Καρίας. Η Αστυπάλαια ήταν αργότερα περήφανη για τα σαλιγκάρια της. Η Ικαρία, και αργότερα η Κως και η Κνίδος, ήταν γνωστές για τα κρασιά τους. Από την Κνίδο προερχόταν και μια ποικιλία κρεμμυδιών. Η Κως και η Κάλυδνα παρήγαν εξαίρετο μέλι. Και δεν είναι άσχετο με τα ζητήματα της γαστρονομίας το γεγονός πως στην Κω παράγονταν αρώματα από μαντζουράνα και κυδώνι, ενώ στη Ρόδο έφτιαχναν άρωμα από ζαφορά.
Η Ρόδοςήταν σημαντικό νησί για τα θαλασσινά και μεγάλος εξαγωγέας σταφίδας και ξερών σύκων. Στην πρώιμη ελληνιστική περίοδο, το ροδίτικο κρασί έγινε καλύτερα γνωστό. Σύμφωνα με έναν μεταγενέστερο θρύλο, το ροδίτικο ήταν το ένα από τα δύο κρασιά στα οποία αναφέρθηκε ο Αριστοτέλης την ώρα του θανάτου του. Τα ξερά φρούτα της Ρόδου πρέπει πάντως, εν μέρει τουλάχιστον, να προέρχονταν από την απέναντι καρική ακτή, αφού η Καρία ήταν σημαντική πηγή ξερών σύκων (caricae) κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους.

Οι τοπικές γαστρονομικές παραδόσεις έφτασαν σε υψηλό σημείο ανάπτυξης κατά τον 5ο και τον 4ο αιώνα, ήταν όμως περιορισμένης διάδοσης. Τα πράγματα που αναζητούσαν οι Ελληνες εκτός των προϊόντων της ευρύτερης περιοχής τους, με εξαίρεση βεβαίως του σταριού, αυτής της βασικής τροφής την οποία εισήγαν κυρίως από τη Μαύρη Θάλασσα, τη Βόρεια Αφρική και τη Φοινίκη, και κάποιων πολύτιμων αρωματικών και μπαχαρικών, ήταν τελικά λίγα. Η αρχαία αυτή ελληνική γαστρονομική παράδοση έγινε τελικά μέρος της γαστρονομίας της ελληνιστικής και της ρωμαϊκής Μεσογείου.

Συνθήκες δουλείας σε ξενοδοχεία της Ρόδου – Τρομοκρατούν τους εργαζόμενους

$
0
0

Καθεστώς τρομοκρατίας και ασυδοσίας επικρατεί σε ορισμένες ξενοδοχειακές μονάδες της Ρόδου, σύμφωνα...με ρεπορτάζ της εφημερίδας Ροδιακή, γεγονός που απειλεί να τινάξει στον αέρα την εργασιακή ειρήνη και να αμαυρώσει την καλή εξέλιξη της τουριστικής περιόδου.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και τα επεισόδια πλέον είναι καθημερινά, σε βαθμό που να εκφράζονται
έντονοι φόβοι και ανησυχίες για το πως θα εξελιχθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Στα ξενοδοχεία αυτά, το μίγμα απλήρωτοι εργαζόμενοι, εντατικοποίηση της δουλειάς και σκαιότατη συμπεριφορά, έχει πράγματι δημιουργήσει εκρηκτικές συνθήκες.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί, είναι ότι την περασμένη Πέμπτη, καμαριέρα σε μεγάλο ξενοδοχείο του νησιού μεταφέρθηκε λιπόθυμη στο νοσοκομείο, λόγω της συμπεριφοράς εργασιακού συμβούλου που την απείλησε ότι θα την απολύσει επειδή ζήτησε να πληρωθεί!

Το περιστατικό, που δυστυχώς δεν αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση, έφθασε ήδη στην αρμοδιότητα της δικαιοσύνης.

Όπως κατήγγειλε η καμαριέρα στη “Ροδιακή” (πρόκειται για μητέρα δύο παιδιών, χωρισμένη), την περασμένη Πέμπτη πήγε στο γραφείο του προσωπάρχη στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, για να ζητήσει τα δεδουλευμένα, λόγω και των πιεστικών αναγκών βιοπορισμού που έχει.

Εκεί βρισκόταν ο εργασιακός σύμβουλος, ο οποίος όπως καταγγέλλει, της συμπεριφέρθηκε σκαιότατα επειδή είχε το θράσος να ζητήσει τα λεφτά της!

Την απείλησε μάλιστα ότι επειδή συνεργάζεται με 6 ξενοδοχεία, ότι όχι μόνο θα την απολύσει αλλά θα της κλείσει τις πόρτες από παντού να μην μπορεί να δουλέψει (έτσι τουλάχιστον καταγγέλλει η παθούσα).

Η καμαριέρα, λιποθύμησε και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, λόγω του επεισοδίου για λόγους που εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς.

Την επόμενη μέρα, η παθούσα μαζί με τον αντιπρόεδρο του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων κατήγγειλε το θέμα στον εισαγγελέα, ζητώντας την παρέμβασή του.

Όπως μάλιστα έγινε γνωστό, ο κ. εισαγγελέας κάλεσε τον εργασιακό σύμβουλο την ερχόμενη Τρίτη στο γραφείο του προφανώς για να δώσει εξηγήσεις.

Το πόσο προβληματική είναι η κατάσταση προκύπτει και από την συνάντηση που είχε τις προηγούμενες μέρες στην Αθήνα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Σ. Χατζησάββας με τον ειδικό γραμματέα του ΣΕΠΕ κ. Κων. Πανταζή.
Στην ανακοίνωση που είχε εκδοθεί αναφέρονταν τα εξής:


«Στη συνάντηση ο πρόεδρος του ΕΚΡ, περιέγραψε στον Ειδικό Γραμματέα τη δραματική κατάσταση που βρίσκονται οι εργαζόμενοι της περιοχής, με την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας από συγκεκριμένους εργοδότες, με τους εκατοντάδες απλήρωτους ξενοδοχοϋπάλληλους που τους οφείλονται δεδουλευμένα από την αρχή της σαιζόν ακόμα και από την περσινή σαιζόν, με τους χιλιάδες «δήθεν» μαθητές, που δίχως κανένα έλεγχο μεταφέρονται στη Ρόδο και στοιβάζονται στα υπόγεια των ξενοδοχείων, με τους εκατοντάδες αδήλωτους – ανασφάλιστους – αόρατους εργαζόμενους, με τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα που τείνουν να πάρουν μορφή επιδημίας στην περιοχή μας εξ’ αιτίας της απουσίας Τεχνικού Επιθεωρητή κ.λ.π.

Ο Πρόεδρος ζήτησε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και να σταλεί άμεσα κλιμάκιο από την Αθήνα με Τεχνικούς και Κοινωνικούς Επιθεωρητές για να πραγματοποιηθούν έλεγχοι στις επιχειρήσεις της περιοχής .

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον Πρόεδρο του ΕΚΡ στην απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης να ανοίγουν τα καταστήματα της Ρόδου και τις 52 Κυριακές του χρόνου και ζήτησε από τον Ειδικό Γραμματέα να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στα Πολυκαταστήματα, τα Σούπερ Μάρκετ και τις Υπεραγορές που ανοίγουν τις Κυριακές για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, που προβλέπει προσαύξηση 75% και ένα ρεπό για όσους εργαζόμενους απασχολούνται τις Κυριακές με βάση το νέο ωράριο.

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΕΚΡ ζήτησε από τον Ειδικό Γραμματέα να οργανωθεί καλύτερα η υπηρεσία του ΣΕΠΕ Ρόδου και να στελεχωθεί άμεσα με Τεχνικό Επιθεωρητή, ενώ τον κάλεσε να έλθει στη Ρόδο και να δει από κοντά τα προβλήματα.

Ο Ειδικός Γραμματέας αποδέχθηκε την πρόσκληση και το επόμενο διάστημα θα καθοριστεί η ημερομηνία της επίσκεψης, ενώ ενημέρωσε τον Πρόεδρο ότι στις επικείμενες προσλήψεις Επιθεωρητών, που έχουν αποφασιστεί υπάρχει πρόβλεψη για πρόσληψη ενός Επιθεωρητή Εργασίας στη Ρόδο.

Οι προσπάθειες της Διοίκησης του Ε.ΚΡ θα συνεχιστούν για να προστατευτούν με κάθε τρόπο τα δικαιώματα των εργαζομένων».

tribune.gr

Παράπονα Ρόδου

Τσαμπίκα Ιατρίδη: «Το φαινόμενο του κατευθυνόμενου εμπορίου πρέπει να σταματήσει».

$
0
0





Συνεπής στις δεσμεύσεις της απέναντι στον εμπορικό κόσμο της Δωδεκανήσου και τους κυρίους Παναγιώτη Καραγιάννη και Νίκο Κουκούλη, προέδρους της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δωδεκανήσου και του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, αντίστοιχα, η Μίκα Ιατρίδη κατέθεσε  ερώτηση
για την έξαρση του φαινομένου του κατευθυνόμενου εμπορίου στη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα.

Σημειώνεται ότι το ζήτημα του κατευθυνόμενου εμπορίου αποτέλεσε κεντρικό θέμα της συνάντησης που είχε η Μίκα Ιατρίδη την Παρασκευή με τους επικεφαλής των δυο φορέων των εμπόρων στα Δωδεκάνησα.

Στην ερώτηση της, η βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε τα φαινόμενο να εξαλειφθεί, να σταματήσει ο αθέμιτος ανταγωνισμός, να μην δυσφημείται στους τουρίστες η Δωδεκάνησος να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή και η απώλεια εσόδων για το κράτος και η κείμενη  νομοθεσία να γίνει πιο αυστηρή.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

Προς τους Υπουργούς  Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
                                           Οικονομικών
                                           Τουρισμού
                                          
Θέμα: «Σε έξαρση το κατευθυνόμενο εμπόριο στα Δωδεκάνησα».

Σύμφωνα με συνεχείς καταγγελίες των εμπόρων στα Δωδεκάνησα και τις αντίστοιχες παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δωδεκανήσου και του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου το φαινόμενο του κατευθυνόμενου εμπορίου βρίσκεται σε μεγάλη έξαρση.

Ουσιαστικά, το κατευθυνόμενο εμπόριο λειτουργεί σε όλες τις εκφάνσεις των τουριστικών υπηρεσιών όπως εκδρομές, επισκέψεις σε εστιατόρια, εκθέσεις κεραμικών και άλλων παραδοσιακών προϊόντων, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, καταστήματα πώλησης χρυσαφικών και κοσμημάτων, καταστήματα πώλησης γουναρικών.

Χαρακτηριστικό της έξαρσης του φαινομένου είναι ότι έμπορος από την αλλοδαπή έκανε αντιποίηση του ονόματος του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών προκειμένου να πουλήσει τα προϊόντα του.

Επειδή αυτές οι πρακτικές δυσφημούν την τουριστική εικόνα της Ρόδου, προφανώς και των άλλων τουριστικών περιοχών. Επειδή με τις πρακτικές αυτές δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός, ενώ, λόγω καταβολής προμηθειών οι τιμές των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών είναι υψηλές. Επειδή η διακίνηση των προμηθειών αυτών συνιστά τεράστια φοροδιαφυγή και απώλεια εσόδων για το κράτος. 

Ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί

1.      Ποια άμεσα μέτρα προτίθενται να λάβουν για την αντιμετώπιση του φαινομένου του κατευθυνόμενου εμπορίου;
2.      Σχεδιάζουν την αυστηροποίηση της κείμενης νομοθεσίας, όπως έχει ζητηθεί από την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Δωδεκανήσου;
3.      Ποια άλλα μέτρα προτίθενται να λάβουν, ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία της αγοράς και ο υγιής ανταγωνισμός προς όφελος του τελικού καταναλωτή;
4.      Σε ποια μέτρα ενημέρωσης των τουριστών σκοπεύουν να καταλήξουν, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η δυσφήμηση της τουριστικής εικόνας της χώρας;


Η Ερωτώσα Βουλευτής

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ ΣΤΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΩΡΑ!!!

$
0
0


«Οι βάρβαρες στρατιωτικές επιθέσεις και οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού
έχουν προκαλέσει εκατοντάδες θυμάτων, ανάμεσα τους και χιλιάδες παιδιά και τραυματίες.
Και εμείς εισάγουμε οπωροκηπευτικά απο ΕΚΕΙ!!! Τέλος οι έμποροι που θα εισάγουν απο το
Ισραήλ θα τυγχάνουν οργή λαου!!
Τα κωδικοί για τα Ισραηλινά προϊόντα αρχίζουν με 729 !  ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΊΤΕ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΌ ΛΑΟ -





Ο Χίτλερ ήταν εβραίος! Επιστημονική έρευνα απόδειξε ότι ο δολοφόνος ήταν εβραίος

$
0
0

Η ιταλική εφημερίδα “Il Giornale” δημοσιεύει έρευνα που διεξήγαγαν 39 συγγενείς του φύρερ στο DNA, που αποδεικνύει με επιστημονική τεκμηρίωση ότι ο ψυχοπαθής δικτάτορας δεν ήταν από την «άρια φυλή», αλλά εβραίος!
Έτσι, το 2010 μαθαίνουμε, χάρη στην επιστήμη, ότι ο άνθρωπος που αιματοκύλισε τον πλανήτη, ήταν εβραίος και μάλιστα από την Αλγερία. Η οικογένειά του έφθασε στη Γερμανία μαζί με τους χιλιάδες φτωχούςμετανάστες από τη Βόρεια Αφρική (Μαγκρέμπ).
Την επιστημονική έρευνα ξεκίνησαν δύο...

βέλγοι: ο δημοσιογράφος Jean-Paul Mulders και ο ιστορικός Marc Vermeeren, οι οποίοι κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν 39 απογόνους-συγγενείς του Χίτλερ για την επιστημονική έρευνα (DNA).
H αγγλική εφημερίδα “Daily Telegraph” επισημαίνει ότι εντοπίστηκε το χρωμόσωμα Aplogruppo Eib 1b1, το οποίο διαθέτουν οι εβραίοι ashkenaziti και sefarditi, όπως κι αυτοί του Μαρόκου, Αλγερίας και Τυνησίας.
Οι γενετιστές γνωρίζουν πως δεν υπάρχουν «καθαρές ράτσες» στον πλανήτη, αλλά είμαστε φρούτο εκατομμυρίων διασταυρώσεων.
Γιατί λοιπόν αυτό το υποτιθέμενο «μίσος» για τους εβραίους του αιμοσταγούς δολοφόνου;
Είναι γνωστό πως «εβραίος» μπορείς να είσαι ΜΟΝΟΝ αν η μητέρα σου είναι εβραία (ναι, ο εβραϊσμός, δεν είναι μια από τις τόσες θρησκείες του πλανήτη μας, αλλά πρόκειται για θεοκρατικές φρενολογικές αντιλήψεις που έχουν και κυριαρχούν σήμερα στο ρατσιστικό ισραηλινό καθεστώς).
Έτσι, ο φρενοβλαβής δικτάτορας ήταν γιος της εβραίας καμαριέρας Anna Maria Schicklgruber, «αγνώστου πατρός» (ο πατριός του δεν τον αναγνώρισε ποτέ ως γιο του).
Όλοι σήμερα εκτιμούν ότι ο εβραίος Χίτλερ εξέφραζε το «μίσος» του προς τους εβραίους γιατί σε νεαρή ηλικία προσβλήθηκε από σύφιλη, όταν στη διάρκεια παραμονής του στη Βιέννη του τη μετάδωσε μια νεαρή εβραία πόρνη και τον ταλαιπώρησε σε όλη τη ζωή του…
Για μια ακόμη φορά η επιστήμη ερμηνεύει τεκμηριωμένα πως τερατόμορφα τέρατα χρησιμοποιούν ρατσιστικές αντιλήψεις και πρακτικές, για να καλύψουν τις ψυχικές τους διαταραχές.
Δυστυχώς, τις ίδιες θεοκρατικές αντιλήψεις διαθέτουν στο σημερινό ναζιστικό ισραηλινό καθεστώς (εκλεκτός λαός του θεού… ταύτιση θρησκείας με κράτος… εβραίος μόνον από μητέρα…)…
Και… έτσι έχουν τις ίδιες «συμπεριφορές» των διεστραμμένων και ψυχολογικά διαταραγμένων ρατσιστών, όπως του εβραίου Χίτλερ!…

Πηγές :
Viewing all 21443 articles
Browse latest View live